Voorkeur galerie

GEDRAAG JE! Privé telefoongesprekken voeren en kijken naar een soapserie zijn geen bezigheden die onder werktijd mogen worden uitgevoerd. De medewerkers van Stedelijk Bureau Amsterdam moeten het deze maand, in opdracht van twee kunstenaressen die deelnemen aan de tentoonstelling Gedraag je! Keer op keer wordt in deze brutale tentoonstelling de grens tussen privé en openbaar en die tussen kunst en werkelijkheid overschreden. Gedraag je! Behave! Benimm dich! Tiens-toi bien! Bureau Amsterdam, Rozenstraat 59 Amsterdam. T/m 24 mrt. Di t/m zo 11-17u.

WOUTER VAN RIESSEN Zelden stelt een kunstenaar zich zo kwetsbaar op als Wouter van Riessen. Van Riessen tekent, schildert en fotografeert vooral zichzelf en telkens is er diezelfde stijve houding en diezelfde wijd open blik - Van Riessen kijkt met ogen die niets lijken te zien. In galerie Ziegler in Groningen zijn nu vijf foto's, twee tekeningen en een schilderij van hem te zien. Het is niet veel, maar het is genoeg om je ongemakkelijk te voelen, ongemakkelijk in het gezelschap van een kunstenaar die nergens mee speelt, die zich niet niet gedraagt, die gewoon is. Wouter van Riessen. Galerie Ziegler, Sledemennerstraat 13, Groningen. T/m 24 mrt. Do t/m zo 13u30-17u.

JOEP VAN LIESHOUT De nieuwe expositie van Joep van Lieshout stemt uitermate vrolijk: galerie Fons Welters is veranderd in een kampeerterrein waarin een stacaravan is ingericht als sekshol, een camper als met dierenvel bekleed boudoir en een legergrijs bunkertje als mediatieplek. T/m 24 mrt. Bloemstraat 140 Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

MERINA BEEKMAN Merina Beekman maakt tekeningen op fluweel; ze zijn heel groot en uitgeknipt in de vorm van het voorwerp dat ze moeten voorstellen. Op een grote wand in galerie Slewe bots een fluwelen auto tegen een fluwelen bus. Merkwaardig is dat Beekmans werken geen decorstukken worden, het blijven tekeningen. Galerie Slewe, Kerkstraat 105 A, Amsterdam. T/m 6 april. Di t/m za 13-18u.

JUDITH GLAUS Twintig kleine doeken, elk beschilderd met een gezicht, vormen samen het grote werk No talking heads van de Zwitserse Judith Glaus. Ernaar kijken doet denken aan een spelletje memory: er zijn vier rode koppen (welke horen bij elkaar), twee doeken waarop een mens en een hert een oog delen, vier blauwe koppen en een vrouw met een sluier die omgekeerd een man met een hoge hoed wordt. Galerie Oele, Lijnbaansgracht 314, Amsterdam. Di t/m za 13-18u.

EN VERDER Nieuw werk van Tim Benjamin t/m 22 mrt bij Art Kitchen Amsterdam, foto's van Wijnanda Deroo bij galerie Van Kranendonk Den Haag, beelden van Frank Mandersloot bij galerie Annett de Keyser, Antwerpen t/m 14 april.