Unilever verkoopt Europese make-up cosmetica belangen

Voedingsmiddelen- en zeepconcern Unilever verkoopt zijn belangen in de kleurencosmetica (“make up”) aan de Duitse Benckiser Groep. Het gaat om de activiteiten van Rimmel-Chicogo, dat internationale rechten heeft op het gebruik van de merken Rimmel, Pierre Robert, Sensiq en Chicogo.

De verkochte bedrijfsbelangen hebben een omzet van meer dan 190 miljoen gulden. Rimmel-Chicogo telt 800 medewerkers, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië. Beide partijen verstrekken geen nader bijzonderheden over de financiële details van de overeenkomst.

Unilever denkt dat de verkochte bedrijven beter af zijn bij de Duitse groep, die een al een sterke positie heeft op de massamarkt van kleurencosmetica. Benckiser (omzet 5,3 miljard gulden) is daarop vertegenwoordigd met merken als Margaret Astor, Miss Sporty, Invite, Theater en Gisèle Denis. Unilever zal zich voortaan richten op de verdere ontwikkeling van haar activiteiten in de exclusieve cosmetica en in massa-toiletartikelen.