Service PTT voor abonnees zonder nieuwe telefoongids

ROTTERDAM, 7 MAART. Vanaf medio april zijn de oude telefoonnummers niet meer te bellen, maar een groot deel van de abonnees beschikt dan nog niet over een telefoonboek met de nieuwe nummers met tien cijfers.

Volgens een woordvoerder van PTT Telecom zullen tegen het einde van de zomer alle nieuwe gidsen beschikbaar zijn. Tot die tijd kunnen abonnees die niet over een nieuwe gids beschikken, gebruik maken van een aantal faciliteiten die het hun mogelijk maakt op basis van het oude nummer het nieuwe nummer te vinden, aldus de woordvoerder. Zo kunnen ze een beroep doen op de gratis omnummergids die is te verkrijgen bij de primafoonwinkels en zij kunnen een omnummercalculator aanschaffen.

Abonnees van de Gids van Nederland (een 20-delige telefoongids waarin alle plaatsen van Nederland alfabetisch zijn opgenomen) zullen door PTT Telecom telefonisch worden benaderd, want ook de nieuwe Gids van Nederland is niet op 10 april gereed. Deze abonnees kunnen kiezen voor een gratis CD-telefoongids (een CD-ROM waarmee snel nieuwe telefoonnummers kunnen worden opgezocht), of voor een gratis softwarepakket (Windows) voor het inbellen op de Telegids van Nederland.