Lichtend Pad weer actief

LIMA, 7 MAART. Leden van de maoïstische guerrillabeweging Sendero Luminoso (Lichtend Pad) hebben in een krottenwijk van de Peruaanse hoofdstad, Lima, een buurtwerkster doodgeschoten en haar lichaam daarna met dynamiet opgeblazen. In een pamflet dat de daders achterlieten op de plaats van de aanslag riepen de de guerrilleros op de weg vrij te maken voor de 'volksoorlog'.

De aanslag van gisteren is de eerste in enkele maanden tijd van Sendero. Een politiefunctionaris zei over aanwijzingen te beschikken dat de guerrillabeweging een nieuw offensief zal openen. Na de arrestatie van de leider, Abimael Guzman, in 1992 zijn de activiteiten van Sendero afgenomen. Guzman riep in 1993 vanuit de gevangenis zijn aanhangers op vrede te sluiten met de regering. Een factie van de beweging is vanuit de Huallaga vallei, de grootste coca verbouwende regio ter wereld, evenwel nog steeds actief. (Reuter, AFP)