Iran ontkent betrokkenheid bij aanslagen van Hamas

PARIJS/WASHINGTON, 7 MAART. De Iraanse spirituele leider, Khamenei, heeft gisteren ontkend dat Iran betrokken is bij de recente zelfmoordaanslagen van de moslim-extremistische Hamas-beweging. Volgens Khamenei zijn Israel en de Verenigde Staten “de ware terroristen”.

Khamenei reageerde daarmee op opmerkingen van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Christopher. Deze zei eerder deze week dat de Verenigde Staten op zoek zijn naar steun binnen de internationale gemeenschap om Iran te isoleren. De Amerikaanse regering gaat er van uit dat Hamas financiële steun uit Iran ontvangt. Volgens experts is het overigens niet uitgesloten dat de beweging ook gesteund wordt door sympathisanten in het Westen.

Frankrijk heeft gisteren een bezoek van een Iraanse plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken aan Parijs opgeschort uit protest tegen de opgetogen reactie van Teheran op de zelfmoordaanslagen in Israel. (AP, AFP, Reuter)