Duitse economie kromp in laatste kwartaal '95

WIESBADEN, 7 MAART. De Duitse economie is in het laatste kwartaal van vorig jaar met 0,5 procent gekrompen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Vergeleken met dezelfde periode van 1994 bleef de groei van het bruto binnenlands produkt (bbp) beperkt tot 1 procent. Per saldo kwam de economische groei over heel 1995 uit op de verwachte 1,9 procent. Het Duitse bureau voor de statistiek, dat de cijfers donderdag bekendmaakte, schreef de dalende lijn in het vierde kwartaal toe aan een achteruitgang van de investeringen in de bouw met 1,8 procent en die in de kapitaalgoederen van 0,6 procent. Volgens onbevestigde berichten in Duitse kranten gaat het ministerie van Economische Zaken in Bonn in interne stukken al uit van een gemiddelde nulgroei over 1996. In januari stelde het ministerie zijn verwachting al bij van 2 procent naar 1,5 procent. (ANP, Reuter)