Bild over Dortmund: 'Angsthasen-Fussbal'

DORTMUND, 7 MAART. De Duitse kranten laten weinig heel van Borussia Dortmund, dat gisteravond in de Champions League betrekkelijk kansloos was tegen Ajax. “Dit was helemaal niets. Ajax heeft voetballes gegeven”, schrijft Bild.

De journalisten van het boulevardblad beschuldigen Borussia van Angsthasen-Fussbal. “Wij hadden ons verheugd op dit duel, op de wedstrijd van het jaar. Wat een teleurstelling! Borussia heeft niet één kans afgedwongen.” Bild citeert de Duitse bondscoach Berti Vogts die bij de wedstrijd aanwezig was. De teamchef was mild voor Borussia. “Ajax speelde gewoon perfect.”

Volgens het dagblad Express was Ajax meer dan een maatje te groot. “Hoe kan Borussia ooit de halve finales nog bereiken als bij de return behalve Möller, ook Reuter en Sammer moeten toekijken?”, vraagt de krant zich af.

De Rheinische Post noemt Ajax een klasse apart. “De Amsterdamse ploeg liet weliswaar geen voetbal van een andere planeet zien, zoals Real Madrid-trainer Valdano vorig seizoen vertelde, maar tactisch en technisch was Ajax toch superieur. Het team imponeerde met snelle counters en consequent verdedigingswerk.”

De Neue Rhein Zeiting spreekt van een bittere avond voor Borussia. “De ploeg van trainer Hitzfeld mag zich als uitgeschakeld beschouwen”, concludeert de krant. “De supporters waren al even onder de indruk van Ajax als de spelers van Borussia.” (ANP)