TAGLIATELLE MET VISRAGOUT

U kunt de heerlijke anijssmaak van de knolvenkel versterken door samen met de witte wijn een scheutje Noilly Prat toe te voegen.

Voor vier personen:

circa 800 gram gemengde stevige visfilet als zeeduivel, zeewolf, Victoriabaars of;

500 gram gemengde visfilet en 300 gram gepelde gamba's of coquilles

1 deciliter koudgeperste olijfolie

1 teen knoflook, gepeld en grof gehakt

2 sjalotjes, gesnipperd

250 gram grof gehakte venkelknol

2 ansjovisfilets, fijngehakt

4 eetlepels gehakte verse peterselie

500 gram verse tomaten, ontveld, ontzaad en grof gehakt

3 eetlepels geroosterde pijnboompitten

2,5 deciliter witte wijn

1 laurierblad

zout en versgemalen peper

Was de vis, dep ze droog en snijd in grote stukken. Verhit de olie in een middelgrote pan met een zware bodem op een middelhoog vuur. Doe er de knoflook, sjalotjes en venkel in en fruit circa tien minuten onder regelmatig omscheppen tot alles gaar is. Schep er de ansjovis, peterselie en tomaten door. Stamp de pijnboompitten in een vijzel en schep ze door het mengsel in de pan. Giet er de wijn over en voeg het laurierblad en wat zout en peper toe. Breng aan de kook, draai het vuur iets lager en laat twintig tot dertig minuten sudderen tot de saus iets ingekookt is. Schep er de vis voorzichtig door, leg het deksel op de pan en laat vijftien tot twintig minuten zachtjes sudderen tot de vis gaar is. Als u coquilles of gamba's gebruikt, deze pas voor de laatste vijf minuten kooktijd toevoegen. Kook intussen de tagliatelle bijtgaar. Schep de pasta op voorverwarmde diepe borden en schep er wat visragout over. Dien onmiddellijk op.

KIM MACLEAN