Radio

Zo'n winterse dag, waarop je wat grieperig thuis bent gebleven en met een das om allerlei klusjes loopt te doen, de radio aan op de achtergrond. Het ene muziekprogramma na het andere, aangekondigd en soms ook verklaard door weloverwogen, rustige stemmen, stofzuigen of neus snuiten: je kunt geen kwaad bij ze doen. Door de lichte verhoging die je hebt klinken ze nog eens zo hartelijk; je krijgt bijna elk uur een prettige dag toegewenst, verscheidene omroepen laten hun telefoonnummer weten voor het geval je meer wilt horen over de uitgezonden muziek, en een verzoekplatenprogramma geeft al helemaal het gevoel van een grote huiskamer, omringd door vriendelijke belangstelling. Dus als ze ten slotte bij het weerbericht waarschuwen dat het nog kouder gaat worden, met scherpe wind bovendien - dan ben je er al ruimschoots toe overgehaald om ook morgen de hele dag thuis, bij de radio, door te brengen.

    • Hedda Martens