Radio 1

In de rubriek 'Radio achteraf' van 2 maart bespreekt Hans Buddingh' het Radio 1 Journaal. Hij schrijft onder meer: “Op de hele en halve uren is de luisteraar het best af op Radio 1 met de 'ouderwetse' radionieuwsdienst.” Eén manco ziet hij daarbij echter over het hoofd. Ik luister geregeld naar de nieuwsdienst van 07.30 uur, waarheen ik zap vanaf Radio 4. Om op Radio 1 na het nieuws het weerbericht te kunnen horen, moet ik achtereenvolgens reclame, fileberichten, een de oren pijnigende tune van Radio 1, en een vooruitblik op de actualiteiten doorstaan. Radio 5 is een alternatief, maar die geeft helemaal geen weer na het nieuws van half acht. Waarom kan geen enkele radiozender in de druk beluisterde ochtenduren ook op het halve uur een direct op het nieuws aansluitend weerbericht geven?

    • T.H. Koornwinder