Juan Carlos

De Roosevelt Stichting heeft de Spaanse koning Juan Carlos dit jaar de Four Freedoms Award toegekend. De Four Freedoms Awards worden toegekend door het Franklin and Eleanor Roosevelt Institute in New York aan personen die in hun denken en handelen inhoud hebben gegeven aan de vier vrijheden zoals Franklin Delano Roosevelt die noemde in zijn historische toespraak tot het Amerikaanse Congres in 1941. De vier deelprijzen gaan onder anderen naar de Israëlische premier Shimon Peres en naar Artsen zonder Grenzen. De prijswinnaars krijgen de onderscheidingen op zaterdag 11 mei in Middelburg uitgereikt. Juan Carlos wist na de dood van Franco de democratie in Spanje te verankeren door het garanderen van vrije verkiezingen en het bijeenbrengen van de verschillende kampen in het land, aldus de jury.