India-Pakistan duel in kwartfinale WK-cricket

ROTTERDAM, 6 MAART. Organisatoren India en Pakistan ontmoeten elkaar in de kwartfinale van het WK-cricket. Door de zege van de Pakistanen vandaag in hun laatste poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland werden ze tweede in groep B. India eindigde als derde in groep A. De wedstrijd tussen beide kemphanen wordt maandag in het Indiase Bangalore gespeeld. Pakistan is de regerend wereldkampioen.

De andere kwartfinales zijn: Zuid-Afrika-West-Indië, Australië-Nieuw-Zeeland en Sri Lanka-Engeland.

In de cruciale wedstrijd om de tweede plaats in de poule tussen Pakistan en Nieuw-Zeeland in Lahore wist de thuisploeg in de slotfase het totaal nog flink op te voeren. Malik en Akram sloegen gezamenlijk in de laatste 47 ballen 80 runs bij elkaar. Pakistan, met Anwar (62) als topscorer, kwam op 281 voor 5 uit. Dat was te veel voor Nieuw-Zeeland. De Kiwi's hadden de pech dat hun topbowler Morrison na twee overs uitviel. India versloeg vandaag Zimbabwe met veertig runs verschil.

Sri Lanka, dat mede door de 'papieren' zeges op Australië en West-Indië op de eerste plaats in poule A eindigde, maakte vandaag tegen Kenia een recordtotaal in de geschiedenis van het wereldkampioenschap. In 50 overs kwam de ploeg tot 398 voor 5. Het oude record stond op naam van Engeland dat bij het WK van '92 363 runs maakte tegen Pakistan. Da Silva was bij Sri Lanka topscorer met 150 runs. Kenia kwam tot 254 voor 7.

Het teleurstellend presterende West-Indië krijgt na het WK een nieuwe aanvoerder. De fel bekritiseerde Richie Richardson wordt vervangen door Courtney Walsh. Coach Andy Roberts werd ontslagen.