Helft van de Fransen wil 'euro' in het jaar 2000

PARIJS, 6 MAART. Bijna de helft (49 procent) van alle Fransen staat positief tegenover de invoering van de Europese munt 'euro' in het jaar 2000. Voor handhaving van de eigen nationale munt is 42 procent, terwijl 9 procent van de Franse geen mening heeft. Dat blijkt uit een opiniepeiling die vanmorgen is gepubliceerd in het dagblad Le Figaro. Van de duizend ondervraagde Fransen vindt 43 procent dat “alles moet worden gedaan” om de Europese munt nog voor de eeuwwisseling (uiterlijk 1999) in te voeren, zoals is vastgelegd in het Verdrag van Maastricht. Een ruime meerderheid van 54 procent zegt “geen vrees” te hebben voor de gevolgen van de 'Europese constructie'. Van de ondervraagden is 28 procent voor een versnelling van het Europese proces, 20 procent wil een vertraging en 43 procent wil het huidige tempo handhaven. (AFP, Reuter)