CLT wil af van uitgever Télé Star

LUXEMBURG, 6 MAART. Het Luxemburgse mediaconcern CLT, grootaandeelhouder in de Holland Media Groep (de tv-zenders RTL 4, RTL 5 en Veronica), verkoopt de tijdschriftenuitgever Télé Star voor 1,4 miljard Franse franc (ruim 450 miljoen gulden) aan de Britse groep EMAP. CLT wil de opbrengst gebruiken voor uitbreiding van de activiteiten op het gebied van televisie en radio, zo heeft het bedrijf vandaag meegedeeld.

CLT (Compagnie Luxembourgeoise de Télédiffusion) verkoopt de uitgever in twee stappen. EMAP krijgt op 29 maart een belang van 60 procent voor 840 miljoen franc en half februari 1997 de rest voor 560 miljoen franc. Het Britse bedrijf, de op één na grootste tijdschriftenuitgever in Groot-Brittannië, bezit in Frankrijk al 38 bladen. De jaaromzet van EMAP bedraagt ruim 550 miljoen pond en die van Télé Star meer dan een miljard frank. (AFP/ANP)