Choreograaf Jack Bow overleden

AMSTERDAM, 6 MAART. Choreograaf Jack Bow is dinsdag op 89-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Bow, pseudoniem voor Johannus Marinus Cornelus Bouman, was vele jaren verbonden aan de Snip en Snap Revue, shows van Wim Sonneveld en Toon Hermans en aan de Hoofdstad Operette en Opera Forum.

Tot in de jaren tachtig stond Bow op de planken. Zijn laatste rol, een homoseksuele artiest, speelde hij in het seizoen 1988/89 in de produktie Oude Nieuwe Vrienden van Jos Brink en Frank Sanders. Zijn laatste grote choreografie was een showfinale aan het slot van de Nederlandse Filmdagen in 1985. Tot zijn 68e was hij verbonden aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Ook maakte hij vele studentenmusicals, waaronder The Boyfriend uit de jaren zestig, met prinses Margriet als dienstmeisje.(ANP)