BA tegen subsidie trein Kanaaltunnel

LONDEN, 6 MAART. British Airways gaat na of de miljardensubsidie voor een hoge-snelheidslijn tussen Londen en de ingang van de Kanaaltunnel bij Folkestone in de haak is. Als dat niet zo is, stapt de luchtvaartmaatschappij naar de rechter, zo kondigde topman Bob Ayling gisteren aan. De bouwopdracht ging donderdag naar een consortium waarin ook Richard Branson van BA-concurrent Virgin Atlantic is vertegenwoordigd. Voor de aanleg van het traject van 110 kilometer draagt de Britse regering 1,4 miljard pond (3,5 miljard gulden) bij op totale kosten van naar schatting drie miljard pond. Ayling wil de steun toetsen aan de Europese mededingingsregels. Hij wil weten of de spoorwegmaatschappijen zich dank zij de subsidiegelden schuldig maken aan oneerlijke concurrentie. (AFP)