NOC*NSF praat met sportbonden na affaire-Ooms

PAPENDAL, 5 MAART. NOC*NSF gaat initiatieven ontplooien om in de toekomst affaires tegen te gaan als die tussen judocoach Peter Ooms en drie van zijn oud-pupillen. Volgende week dinsdag praat de sportkoepel met de directeuren van de diverse sportbonden over stappen daartoe. De vertrouwensrelatie tussen sporter en coach-trainer staat centraal in het gesprek.

Bovendien overlegt het Nederlands Olympisch Comité met de betreffende voorzitters over een betere invulling van de beoogde samenwerkingsovereenkomsten. De partijen staan momenteel tegenover elkaar, nadat NOC*NSF potentiële deelnemers aan de Spelen van Atlanta achter de rug van de bonden om sommeerde een samenwerkingscontract te ondertekenen. In een brief aan de betrokken sporters dreigt de sportkoepel in bedekte termen met stopzetting van materiële en financiële steun aan atleet en bond als het contract niet wordt ondertekend.