LCI Computer Group verdrievoudigt winst

ROTTERDAM, 5 MAART. De winst van LCI Computer Group is in het afgelopen jaar bijna verdrievoudigd. De Bossche computerdistributeur, -verkoper en -dienstverlener realiseerde in het afgelopen jaar een netto winst van ruim 3,2 miljoen gulden in vergelijking met bijna 1,2 miljoen een jaar eerder. Dat is vanmorgen bekendgemaakt.

De winst per aandeel is gestegen van 15 tot 38 cent. Als de stabiele winstontwikkeling zich voortzet, verwacht de directie “een voortgezette groei van de winst per aandeel, onvoorziene omstandigheden voorbehouden”.

De omzet van de LCI Groep is in 1995 toegenomen met 32 procent tot 165,8 miljoen gulden. De directie schrijft 15 procent van deze groei toe aan overnames, van het Belgische bedrijf Versa (onder meer netwerkbeveiliging) en AMBI Aps, een Deense distributiebedrijf.

Volgens de directie van LCI is de klantenkring op de Nederlandse markt (ongeveer 40 procent van de omzet) in het afgelopen jaar uitgebreid. Vrijwel alle deelnemingen in Nederland hebben beter gepresteerd dan het afgelopen jaar. LCI spreekt verder van een “succesvol jaar” voor de Belgische werkmaatschappijen. Ook op deze markt, voor LCI naast de Nederlandse en de Scandinavische van groot belang, is het aantal klanten in 1995 toegenomen. LCI is opgericht in 1982 als distributeur van printers en heeft sinds 1988 een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs. Het aandeel LCI daalde vanmorgen met een kwartje tot 7,60 gulden.