HARTIGE HAPJES

Drie verschillende borrelhapjes.

Gevulde kerstomaatjes:

1 doosje kerstomaatjes

1 tube ansjovisboter of een blikje ansjovis

6 groene olijven met piment

Snijd een bol kapje van de tomaatjes af en schep het vruchtvlees eruit. Vul de tomaatjes met ansjovis en garneer met een plakje olijf.

Roggebrood met zalm:

1 pakje roggebrood-rondjes

1 doosje verse roomkaas of MonChou

100 gram gerookte zalm (eventueel zalmsnippers)

enkele sprietjes bieslook of (grote) kappertjes

Besmeer het roggebrood met roomkaas, verdeel stukjes zalm erover en garneer met bieslook of een kappertje.

Toostjes met geitekaas en zongedroogde tomaat:

1 pakje melbatoost

200-300 gram verse geitekaas

3 zongedroogde tomaten op olie

Dep de tomaten droog en snijd ze in smalle repen. Besmeer de toostjes niet lang voor het serveren met geitekaas en garneer met reepjes tomaat.