Foto

Foto: NEWCASTLE - De spanning in de Engelse Premiership is weer helemaal terug. In een uitverkocht St. James' Park verloor koploper Newcastle United voor eigen publiek met 1-0 van achtervolger Manchester United. De Fransman Eric Cantona (op de foto met witte broek) zorgde in het begin van de tweede helft met een volley voor de enige treffer. Manchester heeft nu een punt minder dan Newcastle en ook een duel meer gespeeld. Liverpool is derde, op zes punten van de lijstaanvoerder.

Manchester United dankte de zege vooral aan de Deense keeper Peter Schmeichel, die in de eerste helft met een aantal schitterende reddingen zijn elftal op de been hield. Newcastle was voor rust de betere ploeg. Vooral Les Ferdinand verprutste een aantal goede mogelijkheden. Een vrije trap van de Belg Philippe Albert belandde buiten bereik van Schmeichel op de lat. Een boogbal van de Franse artiest David Ginola ging rakelings voorlangs. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. De thuisclub maakte een uitgebluste indruk en wachtte vergeefs op de geniale invallen van de Colombiaan Faustino Asprilla, die enigszins teleurstelde. Manchester kreeg grip op het middenveld en kwam door het doelpunt van Cantona aan de leiding. In de resterende speeltijd bleef de club van manager Ferguson eenvoudig op de been. Manchester heeft de laatste tien duels in winst omgezet. (Foto AP)