Foto

Foto: AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam betaalt jaarlijks drieduizend gulden subsidie aan de motorgroep Hells Angels, die in de hoofdstad hun Nederlandse vestiging hebben. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om het betalen van erfpacht voor het terrein dat de Angels tot hun thuishaven (Angel Place) hebben gemaakt. “Dat betalen wij rechtstreeks aan stadsdeel Watergraafsmeer”, aldus de woordvoerder. “Rechtstreeks zaken doen met de Hell's Angels wil de gemeente absoluut niet.” Volgens de woordvoerder is het betalen van de erfpacht juist een manier om het terrein, nabij de Bijlmerbajes, niet geheel uit handen te geven. Mocht Amsterdam plannen hebben met het terrein, dan kan zij de motorgroep verzoeken te vertrekken. Op korte termijn zijn er echter geen plannen. (Foto NRC HANDELSBLAD, Maurice Boyer)