Balpenmoord

Een verdachte heeft recht op een openbaar poces, zodat iedereen kan zien of het zorgvuldig en eerlijk verloopt. Waarom heeft de rechter toegestaan de therapeute die als getuige optrad in de 'balpenmoord'-zaak, achter gesloten deuren te horen? Het gesloten-deuren-criterium is toch bij voorbeeld bedoeld voor getuigen die zeer persoonlijke dingen moeten vertellen over zichzelf (bij voorbeeld incest-slachtoffers) en niet voor therapeuten om hun de gelegenheid te geven hun verplichte beroepsgeheimen te omzeilen?

Ik vind dit een stukje ondergang van onze rechtsstaat. Ik hoop voor alle Nederlanders (we kunnen allemaal op een dag onschuldig verdacht worden) dat rechtszaken in het openbaar worden behandeld, zodat iedereen de zorgvuldigheid en de eerlijkheid zelf kan controleren.

    • J. André