Werkonderbreking bij PKF/Steijn dwingt directie tot concessie

GOUDA, 4 MAART. De directie van Pallet- en Kistenbedrijf PKF/Steijn in Heinenoord heeft de Bouw- en Houtbond FNV toegezegd donderdagmiddag om vier uur een voorstel te presenteren om een dreigend sociaal conflict te bezweren.

Het 120 man tellende personeel legde vanochtend het werk gedurende een uur neer, omdat de directie werkgelegenheidsgarantie en een sociaal plan had geweigerd. De werknemers bleven daarom in de kantine en gingen niet aan het werk.

Bij PKF/Steijn is grote onrust ontstaan, omdat moedermaatschappij KNP BT het bedrijf met vestigingen in Heinenoord, Venlo, Voorschoten en het Belgische Eeklo wil verkopen aan Emballagefabriek H. Post uit Finsterwolde.

De bonden eisen garanties voor de werkgelegenheid en een sociaal plan. De directie heeft dit tot nu toe geweigerd.

Vertegenwoordigers van de vakbond lichtten maandagochtend het personeel in en probeerden de directie te spreken te krijgen. Na enkele vergeefse pogingen kwam de directie over de brug met de belofte donderdag een plan voor te leggen. Hierop werd het werk hervat.

Vakbondsvertegenwoordiger H. van der Rhee spreekt van “een duidelijk succes”. Hij vertrouwt erop, dat de directie donderdag met een constructief plan komt.

Vorige week verbraken de bonden de contacten met KNP BT. Bestuurder C. Bos van de Bouw- en Houtbond FNV noemde eerder de opstelling van KNP BT “onbehoorlijk”. Bij PKF/Steijn werken in totaal 300 mensen. Bij de andere drie vestigingen is vandaag geen actie gevoerd. (ANP)