Tweede kiesronde in Sierra Leone

FREETOWN, 4 MAART. Er komt een tweede ronde in de Sierra-Leoonse presidentsverkiezingen omdat geen van de kandidaten bij de eerste kiesronde, vorige week, de vereiste absolute meerderheid van 55 procent heeft behaald. Dat heeft de voorzitter van de kiescommissie, James Jonah, gisteren gezegd. De tweede ronde zou op 17 maart plaatshebben. Koploper bij de eerste ronde was Ahmad Tejan Kabbah van de Sierra-Leoonse Volkspartij (SLPP), die 35,8 van de stemmen behaalde.

Overleg in de Ivoriaanse stad Abidjan tussen de Sierra-Leoonse regering en de rebellen van het Revolutionaire Verenigde Front (RUF) over een wapenstilstand is dit weekeinde op niets uitgelopen. Wel kwamen de beide partijen overeen dat de huidige leider van Sierra Leone, Bio, en de 'sterke man' van het RUF, Foday Sankoh, elkaar in Ivoorkust zullen ontmoeten om een uitweg uit de impasse te vinden. (Reuter)