'Miljoenen Leeson op Duitse bank'

LONDEN, 4 MAART. Nick Leeson, de oud-medewerker van Barings die vorig jaar het faillissement van de Britse zakenbank veroorzaakte, heeft ongeveer 23 miljoen pond (zo'n 57 miljoen gulden) op geheime rekeningen bij drie Duitse banken. Dat heeft de Britse krant Sunday Times gisteren gemeld.

Het geld staat op rekeningen in Berlijn, Frankfurt en München, die in 1994 werden geopend. De bedragen staan deels op naam van een Indonesisch bedrijf en deels op naam van Leeson zelf en kunnen zonder zijn handtekening niet worden opgenomen. Leeson werd vorig jaar, op de vlucht voor vervolging, in Frankfurt gearresteerd.

De krant zegt zijn informatie te hebben van onderzoekers naar de verdwenen miljoenen van Barings, die werd overgenomen door de Nederlandse ING. Benadeelde aandeelhouders van Barings hebben dit onderzoek geëntameerd in de hoop nog enige compensatie voor hun verlies te vinden.

Leeson zei vorig jaar tijdens zijn berechting straatarm te zijn, doordat al zijn spaargeld was opgegaan aan juridische bijstand. Via de verkoop van de filmrechten op zijn levensverhaal wilde hij in het levensonderhoud van zijn vrouw voorzien.

Leeson zit momenteel in Singapore een straf uit van ruim zes jaar. Hij had Barings een verlies van meer dan 2 miljard gulden bezorgd door op eigen houtje te speculeren in de termijnhandel. (AP/AFP/ANP)