Ivanisevic in Milaan opnieuw succesvol

ROTTERDAM, 4 MAART. Goran Ivanisevic heeft gisteren het tennistoernooi van Milaan gewonnen. De Kroaat versloeg in de finale de Zwitser Marc Rosset in twee sets: 6-3 en 7-6. Het is al de derde toernooizege van Ivanisevic dit jaar. Eerder won hij in Zagreb en Dubai. Vorige week bereikte hij de finale in Antwerpen, waarin hij verloor van Michael Stich.

De 24-jarige Ivanisevic was in Milaan als vierde geplaatst. Muster ging er in de eerste ronde uit, net als Becker. Rosset verraste in de halve eindstrijd de als derde geplaatste Kafelnikov. De Kroaat zette Rosset in de finale in 59 minuten aan de kant. Zaterdag had Ivanisevic het beduidend lastiger. De Franse routinier Guy Forget rekte zijn optreden tot een tiebreak in de beslissende set. “Ik geloof dat ik nog nooit zo goed heb gespeeld als in deze weken, zo constant”, sprak de winnaar. “En als ik zo speel, kan ik gewoon niet verliezen.”

Ivanisevic is een van de attracties van het vandaag begonnen tennistoernooi in Rotterdam. In Ahoy' begint de als tweede geplaatste Kroaat woensdag tegen de Belg Philip Dewulf.

Jan Siemerink is sinds vandaag de beste Nederlander op de wereldranglijst. Siemerink steeg van plaats 23 naar 22. Krajicek verdween vandaag uit de top-twintig. Hij zakte van de 20ste naar de 26ste plaats. Derde Nederlander is voorlopig Sjeng Schalken. De Limburger zakte weliswaar van de 50ste naar de 51ste plaats, maar Paul Haarhuis duikelde van plaats 45 naar de 68ste positie. Vorige week bezette Haarhuis nog nummer 45. Jacco Eltingh bezet de 71ste plaats.

De wereldranglijst wordt aangevoerd door de Amerikaan Pete Sampras. De publiekstrekker van het tennistoernooi in Rotterdam heeft een ruime marge (ruim 350 punten) op de Oostenrijker Thomas Muster.