BUSINESS WEEK

'Alle economische indicatoren wijzen omhoog ... behalve de mijne', zegt een werkloze chemie-hoogleraar in het omslagverhaal van Business Week dat gaat over economische angst. Het gaat in de VS crescendo met de werkgelegenheid, de inflatie, de bedrijfswinsten, maar de reële lonen dalen en de onzekerheid groeit. Tien jaren van sanering van bedrijven en vergroting van inkomensverschillen hebben een enorme sociale tol geëist, aldus het blad. Blijkens een peiling van het blad is de helft van de Amerikanen voorstander van importbeperkende maatregelen om VS-banen te beschermen. De Republikeinse presidentskandidaat Pat Buchanan speelt daarop in door te pleiten voor importbeperking, maar een dergelijke aanpak is volgens aangehaalde economen erger dan de kwaal. De ware uitdaging voor Amerika is erin gelegen er voor te zorgen dat iedereen de scholing en training krijgt die nodig zijn voor een succesvolle loopbaan.