Winst Neways fors omhoog

Neways (ontwikkeling, produktie en verkoop van professionele elektronica) te Nuenen heeft 1995 afgesloten met een forse verbetering van de resultaten. De winst uit gewone bedrijfsuitoefening steeg van 4 miljoen tot 6,1 miljoen gulden. De omzet groeide van 130 miljoen tot 150 miljoen gulden. De niet geconsolideerde deelnemingen in België boekten 48 miljoen omzet tegen 36,6 miljoen gulden in 1994.

Rondom de balansdatum heeft Neways drie activiteiten van Philips overgenomen. Dit zijn de produktie- en distributiepoot van Philips in Kassel (Duitsland), de deelneming van 24 procent in de Duitse PMA-groep (meet- en regelelektronica) en een deel van de produktgroep Industrial Automation Systems in Eindhoven.

Voor de financiering van deze overnemingen zijn per 2 januari 395.000 aandelen uitgegeven die Philips in portefeuille heeft genomen. Door de aankoop van de drie bedrijven zal de omzet van Neways naar verwachting tot 250 miljoen gulden stijgen. De winst per aandeel zal in 1996 duidelijk toenemen (vorig jaar 1,52 gulden).

Neways stelt een dividend voor van 35 cent, naar keuze in aandelen of contant. Vorig jaar was dit drie dubbeltjes.