Voorverkoop Vermeer gestopt

DEN HAAG, 2 MAART. Het Mauritshuis heeft de voorverkoop voor de overzichtstentoonstelling van Johannes Vermeer gestopt, omdat er 350.000 kaarten zijn verkocht. Aan de kassa van het museum zijn nog wel een aantal kaarten voor de dag zelf verkrijgbaar. Afgelopen vrijdag was de telefonische reserveringslijn al wegens te grote drukte gestopt. Op de dag van de officiële opening, dinsdag, kondigde het Mauritshuis aan dat de expositie tijdens het Paas- en Pinksterweekeinde en gedurende een aantal donderdag- en vrijdagavonden tot middernacht open zou zijn. De 15.000 extra kaarten die dat opleverde waren in één dag uitverkocht. De grote aantallen bezoekers betekenen dat de tentoonstelling ook financieel een succes wordt. Volgens het Mauritshuis waren er minimaal 250.000 bezoekers nodig om uit de kosten te komen. (ANP)