PSV eist Vampeta op

EINDHOVEN, 2 MAART. PSV laat de Braziliaan Vampeta een speelverbod opleggen. De club uit Eindhoven eist dat de aan Fluminense verhuurde middenvelder zich onmiddellijk meldt in Brabant, maar de voetballer in kwestie wil het seizoen afmaken in Brazilië. PSV heeft Vampeta nodig, door personele problemen gedwongen. Wouters is geblesseerd aan de kuit, Linskens is overgedaan aan NAC en Vink is nogal blessuregevoelig. Allen zijn middenvelders.

PSV kocht Vampeta vorig jaar, maar de Braziliaan kwam nauwelijks aan bod. Voor deze jaargang is hij uitgeleend aan de Braziliaanse club Fluminense, waar hij goed presteert. De club uit Rio de Janeiro heeft volgens PSV echter het huurbedrag van ongeveer 80.000 gulden nog niet overgemaakt, waarop besloten is hem terug te roepen. Inmiddels is een fax naar de wereldbond FIFA gestuurd waarin PSV om een speelverbod vraagt. Advocaat neemt Vampeta niets kwalijk. De trainer begrijpt dat Vampeta tussen twee vuren vertoeft.