GOEDKOOP VLIEGEN.

Lisa Leeson, de vrouw van de trader Nick Leeson die vorig jaar met een verlies van 850 miljoen pond op zijn speculaties in Singapore de Barings Bank ten onder bracht, heeft gesolliciteerd op een baan als stewardess bij Virgin Airlines, de luchtvaartmaatschappij van de rebelse 1platenbaas Richard Branson.

Een baan als stewardess biedt het voordeel van gratis reizen op bestemmingen van Virgin, ondermeer Singapore. Nick Leeson zit in Singapore een gevangenisstraf uit van zeseneenhalf jaar. Twee keer per maand mag Lisa twintig minuten bij Nick op bezoek. Lisa werkt nu drie middagen in de week als serveerster in een tea-room annex theewinkeltje in Maidstone, het dorp ten zuiden van Londen waar haar ouders wonen. Het contact van Lisa met Virgin Airlines is gelegd via Edward Whitley, een Engelse oud-bankier en journalist die als schaduwschrijver heeft meegewerkt aan Nicks verhaal over zijn speculatieve avonturen bij Barings en die ook werkt aan de autobiografie van Virgin's baas Branson. Lisa heeft op dit moment haar handen vol aan de promotie van het boek over Leeson, Rogue Trader. In interviews zegt Lisa dat ze nog steeds innig van Nick houdt, als echtgenoot zou hij een totaal andere man zijn geweest dan als handelaar in derivaten.

    • Aernout Zevenbergen
    • Hans Nijenhuis
    • Roel Janssen