Vrij luchtverkeer VS en Duitsland

WASHINGTON, 1 MAART. Het luchtverkeer tussen de Verenigde Staten en Duitsland wordt geliberaliseerd. De beide landen hebben hiertoe gisteren een zogenoemde 'open sky' overeenkomst getekend. Eerder werd al een principe akkoord bereikt. Volgens het akkoord kunnen Amerikaanse en Duitse luchtvaartmaatschappijen onbeperkt naar elkaars landen vliegen. Ook kan zonder restricties naar derde landen worden doorgevlogen. Het is nog onduidelijk wanneer het verdrag van kracht wordt. Bonn wil wachten op een uitspraak over de samenwerking van Lufthanse en United Airlines met betrekking tot de anti-monopolieregels. Het aantal vluchten tussen de VS en Duitsland is al uitgebreid met het oog op het vakantieseizoen. De VS hebben reeds 'open sky' akkoorden met kleinere landen, waaronder Nederland. De Europese Commissie heeft zich hiertegen steeds verzet, omdat zij voor alle landen van de Europese Unie met Washington had willen onderhandelen. (AP)