Treinen rond Dordrecht het komend weekeind gestremd

ROTTERDAM, 1 MAART. Het treinverkeer tussen Dordrecht en het zuiden en tussen Dordrecht en Geldermalsen is het komend weekeinde gestremd in verband met werkzaamheden aan de sporen. Er worden bussen ingezet.

Tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe worden onder meer zeven nieuwe wissels geplaatst. Tussen beide stations zullen bussen pendelen om de verwachte tienduizenden reizigers te vervoeren. Hierdoor zal de reistijd met ongeveer een half uur toenemen, verwachten de Nederlandse Spoorwegen. Tussen Roosendaal en Vlissingen zullen extra stoptreinen rijden om de reis naar Zeeland niet langer te laten duren.

Omdat de aansluiting op Belgische treinen door de busrit verloren kan gaan, loopt de vertraging voor wie naar Antwerpen of Brussel wil in sommige gevallen op tot een uur. De rechtstreekse treinen tussen Amsterdam en Parijs worden omgeleid via Utrecht. Ook reizigers die vanuit Den Haag of Rotterdam naar Eindhoven willen, of verder naar het zuiden, wordt aangeraden via Utrecht te reizen.

Op het traject Dordrecht-Geldermalsen betreft de stremming het gedeelte tussen de stations Dordrecht en Stadspolders. Reizigers worden tussen de twee stations met stadsbussen vervoerd; op de rest van het traject rijdt de trein. Op vertragingen van een kwartier moet worden gerekend, aldus de NS.