Linskens van PSV naar NAC

BREDA, 1 MAART. Edward Linskens, bijna negen jaar lid van de selectie van PSV, is met onmiddellijke ingang verhuisd naar NAC. Hij tekende een contract tot medio 1999 in Breda. Linskens is de enige PSV'er van de huidige selectie die het laatste grote internationale succes meemaakte. In 1988 won de club de Europa Cup voor landskampioenen. De toen 19-jarige Linskens maakte in de halve finale tegen Real Madrid (in Bernabeu, 1-1) het doelpunt van PSV, dat toegang verschafte tot de finale. Linskens: “Veel mensen zullen gedacht hebben dat ik nooit meer uit Eindhoven weg zou gaan. Maar ik ben nu 27 jaar en al te veel toekomst was er voor mij bij PSV niet weggelegd. NAC heeft ambities, wil naar de subtop en kwam bij mij terecht. Dat is een mooie uitdaging.”

Ernst Faber heeft zijn contract bij PSV met vijf jaar verlengd.