Koetsje vol kaas

Wat is lekkerder dan een boterham met kaas erop?

Een boterham met kaas erin misschien?

Dat hebben ze ooit bedacht in Italië en hij bestaat nog steeds.

Je hebt er gesneden witbrood voor nodig. Twee vierkante sneden brood per persoon, met de korst eraf.

Uiteraard ook kaas. Een klein Italiaans kaasje dat mozzarella heet. Uit de supermarkt. Die kaas drijft, om hem zacht en vers te houden, in water. Dat gooi je weg.

Kaas voorzichtig in dunne plakken snijden. Steeds op één boterham één plak kaas leggen en wat witte of zwarte peper erop strooien.

Tweede boterham daar bovenop.

De inhoud van een rauw ei in een kom doen. Loskloppen met een vork. Kom leeg gieten in een bord en het brood even erin leggen zodat het aan beide kanten vol ei zit. De randen dichtknijpen tot je een goed gesloten kussentje hebt.

Vijf minuten laten drogen, olie in de bakpan doen en daar dat kussentje in bakken. Allebei de kanten, niet langer dan vijf minuten.

Dat is mozzarella in carozza. Het betekent: mozzarella in een koetsje. De naam is bijna nog leuker dan die boterham zelf. Een koetsje van brood. Vreemd?

Maar was het niet Assepoester zelf die na het bal naar huis werd gebracht in een koets die eigenlijk een pompoen was?