Tijdelijk uitgaansverbod in Libanon

BEIROET, 29 FEBR. Het Libanese leger heeft vannacht een uitgaansverbod afgekondigd in de belangrijkste steden van het land. Doel van de maatregel is een algemene staking en demonstraties, waartoe de vakcentrale CGTL ondanks een verbod van de regering had opgeroepen, te voorkomen. Vanmorgen maakte het leger bekend dat het uitgaansverbod vanaf twee uur vanmiddag plaatselijke tijd weer wordt opgeheven. Dinsdag gaf de Libanese premier, Rafiq Hariri, het leger toestemming om voor een periode van drie maanden alle noodzakelijke maatregelen te treffen om de binnenlandse veiligheid van Libanon te garanderen. De kk CGTL, die ongeveer 400.000 arbeiders vertegenwoordigt, eist onder andere een verdubbeling van het minimumloon en een verhoging van 76 procent voor de andere arbeiderslonen. De inflatie in Libanon bedraagt ongeveer dertig procent. (AFP, AP, Reuter)