Sphinx Gustavberg reorganiseert

Keramiekproducent Koninklijke Sphinx Gustavsberg gaat zijn sanitairdivisie reorganiseren. De onderneming wil de lokale produktiebedrijven centraliseren, waardoor een aanzienlijke vermindering van de capaciteit wordt doorgevoerd. Sphinx heeft vijf produktievestigingen voor keramisch sanitair, waarvan één in Nederland (Maastricht). Dat heeft Sphinx Gustavberg donderdag bekendgemaakt.

Sphinx moet een voorziening treffen voor deze herstructurering. Het bedrijf brengt die ten laste van het resultaat van het lopende boekjaar 1995/96. Naar verwachting zal de winst “duidelijk” achterblijven bij die van het vorige boekjaar. Na aftrek van buitengewone lasten verwacht de onderneming een negatief resultaat.

Sphinx boekte in het vorige boekjaar, dat op 31 maart 1995 afliep, een nettowinst van 30,1 miljoen gulden. De eerste zes maanden van het lopende boekjaar behaalde de onderneming nog een nettowinst van 14,5 miljoen gulden, 11 procent meer dan in dezelfde periode in 1994. Bij het ter perse gaan van deze krant kon nog niemand een toelichting geven op het bericht.