Popescu maakt 3-2, Barcelona naar finale

BARCELONA, 29 FEBR. FC Barcelona heeft gisteravond de finale van de strijd om de Spaanse voetbalbeker bereikt. De ploeg van Johan Cruijff won de tweede wedstrijd voor de halve finales bij stadgenoot Espanyol met 3-2. In Nou Camp won Barcelona het eerste duel met 1-0. Tegenstander in de eindstrijd op 10 april in Zaragoza wordt vermoedelijk Atletico Madrid, dat het eerste treffen bij Valencia met 5-3 won.

Espanyol had het grootste deel van de wedstrijd het initiatief. De ploeg nam twee keer de leiding, in de 37ste minuut door Javi en de 63ste minuut door Urzaiz uit een strafschop. De gelijkmakers waren, vier minuten voor rust, van Kodro en Amor in de 79ste minuut. In de slotfase heerste Barcelona. De Roemeen Popescu maakte in de laatste minuut het winnende doelpunt.