Halve finale beker: Sparta-Feyenoord

ROTTERDAM, 29 FEBR. De twee Rotterdamse clubs Feyenoord en Sparta treffen elkaar in de halve finale van de strijd om de KNVB-beker. De wedstrijd wordt op Spangen gespeeld. In de andere halve eindstrijd ontvangt PSV in Eindhoven Roda JC. Er zijn nog geen data voor de duels gevonden.

Sparta bereikte de finale door een doelpunt van Dennis Krijgsman tegen Cambuur, dat eerder Heerenveen en wereldkampioen Ajax had uitgeschakeld. De Friese club, met ex-Spartaan Han Berger als trainer, verweerde zich in Rotterdam dapper, maar verloor uiteindelijk. De Spartanen waren op hun hoede. Voor het eerst sinds 1992 werd de halve finale bereikt. Toen werd er na strafschoppen van Feyenoord verloren.

Cambuur had twee nieuwe spelers in de gelederen. Doelman Carlo l'Ami werd bij Heerenveen weggehaald als vervanger van de langdurig geblesseerde De Ron. De andere debutant was verdediger Harvey Esajas, overbodig geworden bij Feyenoord.

Roda JC won in een slappe bekerderby in Venlo zonder al te veel moeite van VVV. Maurice Graef, voormalig goalgetter in stadion De Koel, en Johan de Kock (uit een strafschop) zetten de club uit de eredivisie op 2-0. VVV, dat zaterdag koploper Emmen na zeventien duels de eerst nederlaag toebracht, slaagde er niet in de defensie van de tegenstander in problemen te brengen.

Roda JC miste Babangida. De Nigeriaan is opgeroepen voor een olympisch kwalificatieduel van zijn land tegen Zimbabwe. Bondscoach Jo Bonfrère gaf geen gehoor aan het verzoek van Roda de rechterspits vandaag pas te laten afreizen. Dat mocht Ajacied Kanu wel. “Dat noem ik meten met twee maten. Maar ja, mijnheer Bonfrère is dan ook een Limburger”, aldus de boze Roda-trainer Stevens.