Grammy's voor Morissette en Stevie Wonder

LOS ANGELES, 29 FEBR. De Canadese zangeres Alanis Morissette heeft gisteren in Los Angeles drie Grammy Awards in de wacht gesleept. De 21-jarige zangeres kreeg de muziekonderscheidingen voor het beste lied, You Oughta Know, en voor Jagged Little Pill, het beste rock-album. Morissette ontving bovendien een Grammy voor de beste vrouwelijke presentatie. Van Jagged Little Pill zijn sinds het album vorig jaar op de markt kwam vijf miljoen exemplaren verkocht. Behalve Morissette kreeg ook Stevie Wonder drie Awards waarvan een voor zijn gehele werk. De zanger heeft nu in totaal negentien Grammys waarmee hij de vijfde plaats inneemt van de meest bekroonde zangers. Overige onderscheidingen gingen naar Seal (beste popzanger), Nirvana (alternatieve uitvoering). De 38-ste Grammy-uitreiking leverde verder onder anderen Grammys op voor: Gloria Estefan, Naughty by Nature, Anita Baker, Tom Petty en Los Lobos. De titelsong Colors of the wind uit de film Pacahontas viel eveneens in de prijzen. (AP)