Dumeco eigenaar Vleeschmeesters

Het detailhandelsconcern Vendex International heeft zijn twintigprocents-belang in beheersmaatschappij De Vleeschmeesters verkocht aan Dumeco uit Boxtel, één van de grootste slachterijen in Europa. Omdat Dumeco ook het resterende aandelenkapitaal van een particuliere belegger koopt, krijgt het concern de gehele Vleeschmeestersgroep in handen. Vendex International heeft het minderheidsbelang ongeveer 15 jaar in handen gehad. Oorspronkelijk doel was de supermarkten van het Vendexconcern te verzorgen met slagerijprodukten. Onlangs kregen Vendex-dochter Konmar en De Vleeschmeesters ruzie over de kwaliteit van de produkten. Zelfs een rechter moest eraan te pas komen om het conflict te regelen.

Dumeco, vorig jaar ontstaan na een fusie tussen Coveco, Encebe en het familiebedrijf Gupa, is een van de grootste vleesverwerkers in Europa.