VAKANTIE

Komend weekeinde gaan rond de vierhonderdduizend Nederlanders uit de regio's midden en zuid met voorjaarsvakantie. Ongeveer honderduizend van hen blijven in eigen land, tweehonderdduizend zoeken de sneeuw op, de anderen. De verkeerscentrale van de politie en de ANWB verwachten op de doorgaande wegen geen grote problemen van deze massale uittocht. Het eerste weekeinde van maart wordt het in Duitsland wel druk. Vooral in zuid-Duitsland worden files verwacht op de snelwegen richting Neurenberg, Bazel, München en Salzburg en op de wegen rond München. Files en vertraging zullen er ook zijn op de belangrijke toegangen richting skigebieden in Tirol, Vorarlberg en het Salzburgerland. Van vrijdag tot en met zondag zal het ook druk zijn op de wegen in Frankrijk. De drukste dag is zaterdag.