P&O breidt kantoor in Rotterdam uit

P&O Containers, dat behoort tot het Britse scheepvaartconcern P&O(oorspronkelijk: Peninsular & Oriental Steam Navigation Company), breidt zijn kantoor in Rotterdam uit. Het aantal werknemers in Rotterdam zal met ongeveer 50 toenemen tot 350. De groei vindt zijn oorzaak in het vestigen van de exportdocumentatie van P&O Containers voor heel Europa in Rotterdam.

Een ander onderdeel van P&O, P&O European Ferries, verdubbelde vorig jaar het aantal afvaarten van vrachtschepen op de route Europoort-Felixstowe. Er vertrekken nu dagelijks vier vrachtschepen zodat elke zes uur een schip afvaart naar de Britse havenstad. Dit is een gevolg van de uitbreiding van het vrachtvervoer tussen Groot-Brittannië en het continent. De rederij heeft veel plaatsen in Europa onderzocht voor het centraliseren van zijn Europese exportdocumentatie. Rotterdam kwam uiteindelijk als beste uit het selectieproces. Wat betreft de kosten behoort Rotterdam weliswaar tot de middenmoot, maar het hoge opleidingsniveau en de goede talenkennis van de Nederlandse werknemers deden de balans doorslaan ten gunste van de Maasstad, zo bericht P&O.

De nieuwe afdeling verzorgt de ladingpapieren en facturering voor de ongeveer 1 miljoen TEU (containers van twintig voet) die P&O jaarlijks via de Europese havens verscheept. De rederij is inmiddels begonnen met het werven van de nieuwe werknemers in samenwerking met het arbeidsbureau.