Ian Rush gaat Liverpool aan het einde van het ...

Ian Rush gaat Liverpool aan het einde van het seizoen verlaten. Na vijftien jaar trouwe dienst krijgt hij van de club een vrije transfer. De 34-jarige spits maakte 345 doelpunten voor Liverpool.

Rush is nog steeds aanvoerder, maar kan niet langer op een basisplaats rekenen na de doorbraak van het jonge talent Fowler. “Ik moet naar de toekomst kijken”, zei Rush dinsdag. “Ik kan nog twee jaar mee op het hoogste niveau.” Op verzoek van Liverpool maakt hij het seizoen af.

Rush werd in mei 1980 door Liverpool overgenomen van Chester voor 650.000 gulden. In juli '86 werd hij voor acht miljoen gulden aan Juventus verkocht, maar een jaar later keerde hij voor zeven miljoen terug. Met Liverpool werd hij vijf keer landskampioen. Hij won drie FA Cups, vijf League Cups en een Europese beker.