Correcties & Aanvullingen

Rabbijnen

In het fotobijschrift naar aanleiding van de aanslagen in Israel (in de krant van 27 februari, pagina 3) zijn de namen van de rabbijnen onjuist vermeld. De juiste namen zijn: van links naar rechts rabbijn Van de Kamp (Rotterdam), Meijers van de orthodoxe gemeente en Soetendorp van de liberale gemeente (beiden in Den Haag).

Tamoxifen

In het artikel Anti-kankermiddel verwekt kanker (in de krant van vrijdag 23 februari, pagina 3) stond dat het internationale centrum voor kankeronderzoek (CIRC) heeft aanbevolen het middel tegen borstkanker tamoxifen niet meer te gebruiken omdat het baarmoederkanker kan veroorzaken. Dit advies is niet gegeven. De CIRC heeft aanbevolen dat de patiëntes volledig ingelicht moeten worden, zodat ze een goede beslissing kunnen nemen over welke behandeling ze accepteren. De Nederlandse Kankerbestrijding had zich vrijdag al tegen het advies gekant. Het risico op baarmoederkanker is veel kleiner dan de bescherming tegen borstkanker die tamoxifen biedt.