Bruno: 'Tyson werd van celstraf slechter mens'

LAS VEGAS, 28 FEBR. De gevangenis heeft van de Amerikaanse zwaargewicht boksen Mike Tyson eerder een slechter dan een beter mens gemaakt. Die conclusie trok de Britse wereldkampioen Frank Bruno gisteren op een persconferentie in Las Vegas. Hij verdedigt daar op 16 maart zijn WBC-titel in het zwaargewicht.

Bruno ergerde zich op de eerste gezamenlijke persconferentie van de twee boksers aan het gevolg van Tyson. Begeleiders uit het kamp van Iron Mike provoceerden de Brit en verleidden hem bijna tot een ordinaire schreeuwpartij. Tyson omgeeft zich met de verkeerde mensen, aldus Bruno. “Ik heb altijd gedacht dat je verstandiger uit de gevangenis komt en dat het een beter mens van je maakt. Maar hij is er slechter van geworden, binnen de ring en erbuiten. De manier waarop deze mensen bezig zijn, is niet goed voor het boksen. Ik ben hier om de sport van een beetje klasse te voorzien.”

Bruno verloor zeven jaar geleden zijn eerste gevecht tegen Tyson. In de vijfde ronde werd hij destijds knock-out geslagen. Tyson zat voor verkrachting een gevangenisstraf van drie jaar uit. Inmiddels is hij bijna een jaar op vrije voeten. Sindsdien probeert hij zich met hulp van bokspromotor Don King een weg terug te boksen naar wereldtitels in het zwaargewicht. Tyson was de laatste zwaargewicht die de wereldtitels van alle vier de internationale boksbonden in zijn bezit had.

Tyson liet het praten gisteren over aan Bruno. “Ik heb vertrouwen in wat ik kan”, aldus Tyson. Hij deed nauwelijks moeite om zelfs de meest eenvoudige vragen te beantwoorden. Hij voorspelde dat hij Bruno volgende maand zal verslaan in het MGM Grand Hotel, waar Tyson in augustus een geslaagde comeback maakte tegen Peter McNeeley, een partij die slechts 89 seconden duurde. Bruno ontvangt ongeveer zes miljoen dollar voor het titelgevecht, Tyson dertig miljoen dollar. (AP)