Blinker onderhandelt met Sheffield, PSV haalt Vampeta terug

ROTTERDAM, 28 FEBR. De Engelse voetbalclub Sheffield Wednesday heeft grote belangstelling voor Regi Blinker. De 26-jarige aanvaller van Feyenoord vertrekt morgen met zijn zaakwaarnemer R. Jansen naar Engeland om de onderhandelingen over een contract af te ronden. Vorige week liep Romano Sion van FC Groningen nog een paar dagen stage bij de club uit de Premier League.

Beide clubs zijn het al eens over de afkoopsom voor Blinker. Diens contract bij Feyenoord loopt eind dit seizoen af. Onder de nieuwe trainer Arie Haan raakte de drievoudig international zijn basisplaats bij de Rotterdamse club kwijt. Met Rob Witschge moest hij zelfs een tijdje buiten de A-selectie trainen. Na interventie van de arbitragecommissie van de KNVB liet Haan deze maand het overbodige duo weer toe tot de A-selectie.

Blinker is al geruime tijd bezig weg te komen bij Feyenoord, waar hij sinds 1987 onder contract staat. Een contract bij de Zwitserse club Luzern ketste eerder dit seizoen op het laatste moment af.