Vage foto

Het is wel een zeer vage foto en een volkomen onbegrijpelijke tekst over 'Industriële archeologie' in de Krimpenerwaard (10 februari). Wij wonen meer dan dertig jaar in de Waard en hebben ons dikwijls geërgerd aan de primitieve stroomvoorziening (denk eens aan storm).

Ook hebben we voorgesteld kabels in de grond te leggen, zoals elders. Dit is nooit gebeurd, maar het GEB heeft beloofd geïsoleerde bovenkabels aan te gaan leggen, in plaats van die kale koperdraden nu. Telefoon is na de oorlog nooit meer bovengronds geweest, die kabels lagen in de berm en nu door de tuinen.

De industriële archeologen moeten nog even wachten, de oudheid is hier nog reëel, geen aardgas, geen tv-kabel, wel riool! Een plan om alles tegelijk in een koker te leggen is niet haalbaar in verkokerd Nederland.

    • P. van Mook