Ajax-Zaragoza rechtstreeks op tv

AMSTERDAM, 27 FEBR. De wedstrijd tussen Ajax en Zaragoza om de Super Cup wordt morgen rechtstreeks door de NOS vanaf 18.15 uur op Nederland 2 uitgezonden. De KNVB heeft gisteren na overleg met de UEFA formeel protest aangetekend omdat de belangen van de Nederlandse clubs worden geschaad door de livereportage.

Morgenavond worden in de ere- en eerste divisie, alsmede voor de beker zeven wedstrijden gespeeld. De betrokken clubs vrezen dat een rechtstreekse uitzending tot gevolg heeft dat minder mensen naar de stadions komen. Indien de clubs schadeclaims indienen, beroept de KNVB zich op overmacht. Bij de Europese voetbalunie is een regel die zegt dat internationale finales altijd in aanmerking komen voor rechtstreekse uitzending. “Hier is sprake van overmacht”, aldus een KNVB-woordvoerder. “Daarom hebben we formeel bezwaar aangetekend.”