Schultz prolongeert tennistitel Oklahoma

ROTTERDAM, 26 FEBR. Brenda Schultz heeft, net als vorig jaar, het tennistoernooi van Oklahoma City gewonnen. Ze versloeg in de finale de Zuidafrikaanse Amanda Coetzer met 6-3 en 6-2. Ze sloeg onder meer 14 aces. Het was de zesde toernooizege in haar carrière.

“Ik heb de hele week mijn eigen aanvallende spel kunnen spelen”, zei Schultz-McCarthy na de finale. Schultz bekende na afloop dat ze moe was. Zaterdag stond ze rond middernacht nog op de baan voor een dubbelspelpartij. “Ik was niet echt fit. Daarom moest ik me echt goed concentreren. Ik wilde voorkomen dat het een finale in drie sets zou worden.”

Bij de mannen won Michael Stich in Antwerpen en Pete Sampras in Memphis. De 27-jarige Stich behaalde gisteren zijn zeventiende titel. Hij versloeg Goran Ivanisevic, die veertien wedstrijden op rij had gewonnen, met 6-3, 6-2 en 7-6. Het leverde hem 260.000 gulden en 378 ranglijstpunten op.

Stich was in oktober bij het toernooi van Wenen geblesseerd geraakt aan zijn linkerenkel en maakte begin januari een te vroege comeback in Doha. Tot Antwerpen speelde hij vervolgens niets. Hij trainde met zijn nieuwe coach Sven Groeneveld, de Nederlander die eerder Monica Seles, Arantxa Sanchez en Mary Pierce terzijde stond.

Stich werkte aan zijn voetenwerk en forehand. “Door de houding van de arm iets te veranderen, kan ik de ballen nu meer vaart geven. Ik wist niet dat ik na vijftien jaar nog zoiets wezenlijks aan mijn spel zou kunnen veranderen. Dankzij die blessure had ik de tijd erover na te denken.”

In de finale in Memphis versloeg de Amerikaan Pete Sampras zijn landgenoot Todd Martin met 6-4 en 7-6. Sampras, die met zijn zege zijn nummer-één-positie verstevigde, schakelde in de halve finale Michael Chang uit: 6-3 en 6-2.